Ured vojnog muftije

U Zenici obilježen završetak obuke za kadete oficire na osnovnoj obuci i vojnike

11.11.2022

U Kasarni OS BiH „7. muslimanska brigada“ u Zenici obilježena je završnica III faze obuke kadeta za oficire na osnovnoj oficirskoj obuci i stručno-specijalističke obuke 27. klase vojnika, koju je, u skladu sa odobrenim planom i programom obuke, realizirao 1. pješadijski bataljon 5. pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine od 17. oktobra 2022. godine.

Obuku su pohađali kandidati različitih vjeroispovjesti, što je zahtijevalo i organizaciju vjerskih obreda u skladu sa iskazanim potrebama. Uz koordinaciju bataljonskog imama Adnana Kovačevića, pripadnicima katoličke i pravoslavne vjeroispovjesti olakšana je organizacija i odlazak na vjerske obrede u obližnje crkve u gradu Zenici.

U znak zahvalnosti na dobroj saradnji, komandant 1. pješadijskog bataljona major Enis Herić je sa bataljonskim imamom organizirao prigodan prijem za zeničkog paroha Marka Melešu i zeničkog župnika don Davora Topića, koji su kao gosti prisustvovali na ovoj završnici obuke.

Nakon ceremonije zatvaranja obuke, sa gostima je nastavljen razgovor o važnosti međureligijske saradnje, dijaloga i tolerancije, kao i o prijedlozima buduće saradnje.

Info - VM

8 FOTO GALERIJA