Ured vojnog muftije

Posjeta imamskoj službi Ministarstva odbrane Kraljevine Saudijske Arabije

6.4.2023

U periodu od 31. marta do 4. aprila 2023. godine, delegacija Vojnog muftijstva predvođena vojnim muftijom Hadis ef. Pašalićem učestvovala je na skupu predstavnika imamske službe u vojsci iz zemalja koje imaju oraganiziranu ovu vrstu službe u svojim oružanim snagama.

Delegacija Vojnog muftijstva je bila sudionik ovog programa na poziv Ministarstva odbrane Kraljevine Saudijske Arabije, a pored vojnog muftije u delegaciji su bili i glavni imam Oružanih snaga BiH, Nesib ef. Hadžić i savjetnik vojnog muftije Muhamed Okić.

Učešće predstavnika Vojnog muftijstva u ovom programu bila je prilika da se predstavi model organizacije vjerske službe u MO i OS BiH, čiji je sastavni dio i Vojno muftijstvo, te da se razmijene iskustva i metode rada na polju duhovne skrbi za muslimane, pripadnike oružanih snaga zemalja učesnica na ovom skupu.

Vojni muftija Hadis ef. Pašalić i delegacija MO i OS BiH su se u okviru programa koji je za ovu priliku pripremljen, sastali i sa direktorom Generalne uprave za vjerska pitanja Oružanih snaga K. Saudijske Arabije, Abdurrahmanom b. Abdulazizom Al-Hisejnijem.

Ovom prilikom je dogovoren nastavak i intenziviranje saradnje kroz različita polja organiziranja značajna za kvalitetnije načine realizacije vjerskog života muslimana u oružanim snagama.

Info - Ured vojnog muftije

3 FOTO GALERIJA