Aktuelnosti

PSOTC MTT učestvuje u izvođenju orijentacijskog kursa „Izgradnja integriteta u operacijama podrške miru“ u Tbilisiju (Gruzija)

16.5.2018

Mobilni tim za obuku (MTT) Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) učestvuje u izvođenju orijentacijskog kursa „Izgradnja integriteta u operacijama podrške miru (BIPSOC)“ u Školi za izgradnju odbrambenih institucija u Tbilisiju (Gruzija) od 15. do 18. maja 2018. godine.

MTT PSOTC-a je upućen u Gruziju da bi pružio podršku NATO Programu izgradnje integriteta, u okviru kojeg je PSOTC implementacijski partner tokom posljednje tri godine. Zajedno sa međunarodnim ekspertima, PSOTC MTT, kojeg sačinjavaju pukovnik Zoran Pepić, major Damir Alibašić i policijski stariji narednik Igor Lajić, dio je većeg kombinovanog tima instruktora pod pokroviteljstvom NATO Programa izgradnje integriteta. Cilj kursa je podizanje svijesti o mogućim izvorima korupcije u operacijama podrške miru (PSO) i mogućoj ulozi sigurnosnih snaga u rješavanju korupcije u PSO, da bi se smanjio njen uticaj na državu u kojoj se izvodi PSO i ukupni uspjeh misije.

4 FOTO GALERIJA