Aktuelnosti

Predstavnici vojno diplomatskog kora u posjeti PSOTC-u

6.6.2018

Centar za obuku za operacije podršku miru (PSOTC) je bio domaćin delegaciji predstavnika vojno diplomatskog kora akreditovanih u Bosni i Hercegovini 6. juna 2018. godine.

Goste je prihvatio i pozdravio komandant PSOTC-a, brigadir Edin Bajramović koji je predstavio aktivnosti, postignuća i buduće planove razvoja PSOTC-a, kao i razmjenu mišljenja o mogućnostima za saradnju sa PSOTC u budućnosti i očekivanjima partnera.

Na brifingu je prisustvovalo 9 vojnih atašea iz Bugarske, Kanade, Kine, Hrvatske, Slovačke Republike, Njemačke, Grčke, Mađarske, Turske i predstavnici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine major Elmir Mahmutbegović i major Admir Jusupović.

U ime Udruženja vojno diplomatskog kora, pukovnik Ladislav Regenda, vojni ataše Slovačke Republike čestitao je Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine i PSOTC-u na uspješnom radu i pokazao je spremnost za buduću podršku i saradnju predstavnika vojno diplomatskog kora. Na kraju posjete gosti su imali priliku da obiđu kapacitete za obuku koji su na raspolaganju Centru.

9 FOTO GALERIJA