Aktuelnosti

PSOTC MTT sudjelovao u izvođenju orijentacijskog kursa „Izgradnja integriteta u operacijama podrške miru“ u Danilovgradu (Crna Gora)

11.6.2018

Mobilni tim za obuku (MTT) Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) sudjelovao je u izvođenju orijentacijskog kursa „Izgradnja integriteta u operacijama podrške miru (BIPSOC)“ u Centru za obuku Vojske Crne Gore u Danilovgradu od 05. do 08. juna 2018. godine

MTT PSOTC-a bio je upućen u Crnu Goru od 05. do 08. juna 2018. godine, po drugi put, kao podrška NATO Programu izgradnje integriteta da se izvede orijentacijski kurs „Izgradnja integriteta u operacijama podrške miru (BIPSOC)“, za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore u Danilovgradu.

Cilj kursa bio je podizanje svijesti o mogućim izvorima korupcije u operacijama podrške miru (PSO) i mogućoj ulozi sigurnosnih snaga u rješavanju korupcije u cilju smanjenja njenog uticaj na državu u kojoj se operacija podrške miru izvodi kao i ukupni uspjeh misije.

PSOTC MTT, kojeg su sačinjavali pukovnik Zoran Pepić, pukovnik Fariz Fadžan i major Damir Alibašić, bio je dio tima instruktora pod pokroviteljstvom NATO Programa izgradnje integriteta. Oni su realizovali kurs za 25 polaznika i to: 6 pripadnika Ministarstva odbrane i 19 pripadnika Vojske Crne Gore. Ovaj događaj je bio odlična prilika za razmjenu iskustava i upostavljanje bliže saradnje između predstavnika NATO Programa izgradnje integriteta, Ministarstva odbrane Crne Gore i PSOTC-a.

4 FOTO GALERIJA