Aktuelnosti

Otvaranje Orijentacijskog kursa zajedničke sigurnosne i odbrambene politike

2.12.2019

Orijentacijski kurs zajedničke sigurnosne i odbrambene politike kao zajednički projekt Europskog koledža za sigurnost i odbranu, Austrijske Nacionalne odbrambene akademije i PSOTC-a je započeo danas, 2. decembra 2019 i trajat će do 6. decembra 2019.godine.

Ukupno 28 učesnika iz 14 zemalja i EU komisije učestvuju na ovom kursu. Orijentacijski kurs zajedničke sigurnosne i odbrambene politike predstavlja glavnu komponentu obučnih aktivnosti Europskog koledža za sigurnost i odbranu sa ciljem da razvije i promovira široko razumijevanje zajedničke sigurnosne i odbrambene politike kao integralnog dijela zajedničke vanjske i sigurnosne politike Europske unije. Glavni cilj kursa je da da doprinos za daljnji razvoj europske sigurnosne kulture kao i suradnja između članica EU i onih koji to nisu u globalnom sigurnosnom okruženju.

Ceremonija otvaranja je uveličana prisustvom komandanta EUFOR-a, generalmajora Reinhard Trischaka, dekana Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, prof.dr. Seada Turčala i komandanta PSOTC-a, brigadira Edina Bajramovića.

5 FOTO GALERIJA