Aktuelnosti

Ceremonija zatvaranja kursa „Upravljanje i reforma sigurnosnog sektora“

12.12.2019

U partnerstvu sa Centrom za obuku za operacije podrške miru i uz podršku Ministarstva odbrane Austrije, Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizovana je radionica o upravljanju i reformama sigurnosnog sektora, koja je održana od 10. do 11. decembra 2019. godine u dvorani Doma Oružanih snaga BiH.

Kurs je okupio predstavnike šireg sigurnosnog sektora, uključujući državna i entitetska ministarstva Bosne i Hercegovine i agencije koje se bave izradom ili provedbom politika i planova vezanih za sigurnost, kao i predstavnike Brčko distrikta i članove civilnog društva.

Kurs je kreiran kako bi se ključni sudionici iz sektora sigurnosti upoznali s postupkom usklađivanja sigurnosnog sektora s političkim i organizacijskim zahtjevima u sveobuhvatnom pristupu reformi sigurnosnog sektora. Nadalje, pomoći će institucijama i zainteresiranim stranama da aktivno doprinesu stvaranju najbolje moguće ravnoteže između sektora sigurnosti, demokratske kontrole i razvoja kako bi se postiglo dobro upravljanje sigurnosnim sektorom u BiH.

Ceremonija zatvaranja uveličana je prisustvom šefice Odjela za sigurnosnu saradnju pri Misiji OSCE-a u BiH, dr. Susan Penksa-e i komandanta PSOTC-a, brigadira Edina Bajramovića.

9 FOTO GALERIJA