Operativna komanda

Posjeta vojnog atašea SR Njemačke Operativnoj komandi OS BiH

14.7.2016

Kamp Butmir, 14.07.2016.godine. – Zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije brigadni general Mirsad Ahmić primio je u radnu posjetu vojnog atašea SR Njemačke brigadira Martina L. Herrmanna.

General Ahmić je upoznao brigadira Herrmanna o trenutnim aktivnostima u OK OS BiH sa naglaskom na pripremama za realizaciju vježbe REGEX 16 i učešću OS BiH u deminiranju teritorije BiH. General Ahmić se zahvalio na podršci Vlade SR Njemačke koja je svojim donacijama u deminerskoj opremi pomogla deminerske radove, posebno na radilištima u Vogošći i Doboju.

„Zahvalni smo na pomoći Vlade SR Njemačke koja nam je omogućila da deminerske zadatke obavljamo znatno efikasnije i uvijek ostajemo otvoreni za saradnju svima koji pomažu proces deminiranja u BiH“, istakao je brigadni general Mirsad Ahmić.

U toku posjete vođeni su razgovori o mogućnostima buduće saradnje sa posebnim akcentom na nabavci nove deminerske opreme, obuci deminera u SR Njemačkoj i unapređenju procesa deminiranja. Brigadir Herrmann je istakao opredijeljenost Vlade SR Njemačke da nastavi sa podrškom razvoja OS BiH.

Info – OK OS BiH

1 FOTO GALERIJA