Operativna komanda

Posjeta predstavnika NATO štaba u Sarajevu

10.8.2016

Komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Dragan Vuković sa zamjenikom komandanta OK OS BiH za resurse brigadnim generalom Ivicom Jerkićem je u kampu Butmir 09.08.2016. godine primio predstavnike NATO štaba u Sarajevu brigadira Lars Arne Aulie (CPT NOR Navy) i pukovnika Dragu Magdiča (SLO Army).

Prilikom posjete prisutni su se osvrnuli na trenutne aktivnosti OK OS BiH u zemlji, kao i na učešće jedinica OK OS BiH u mirovnim misijama. Tokom razgovora razmatrani su izazovi s kojima se OK OS BiH susreće tokom planiranja, organiziranja i realizacije dodijeljenih zadataka s osvrtom na protivminske akcije i koordinaciju s agencijama koje se bave deminiranjem, osiguranjem velikog broja vojnih lokacija, provođenje koncepta logističke podrške i popunom jedinica vojničkim kadrom.

Generali Vuković i Jerkić su istakli pomoć Norveške vlade kroz razne vidove donacija prema OS BiH i iskazali želju za saradnjom u budućem periodu.

Komandant OK OS BiH generalmajor Dragan Vuković se predstavnicima NATO štaba zahvalio na posjeti te uručio prigodne poklone brigadiru Aulieu i pukovniku Magdiču u znak sjećanja na ovaj susret.

Info-5. pbr