Operativna komanda

Ministrica odbrane BiH i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH posjetili Operativnu komandu OS BiH

12.10.2017

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Anto Jeleč su u srijedu, 11. oktobra 2017. godine, posjetili Operativnu komandu OS BiH u cilju upoznavanja sa izvođenjem vježbe operativnog nivoa „Jesen 2017“.

Ministricu Pendeš i načelnika Jeleča primio je komandant OK OS BiH generalmajor Dragan Vuković sa zamjenicima, brigadnim generalom Mirsadom Ahmićem i brigadnim generalom Ivicom Jerkićem.

U toku posjete, gosti su upoznati sa izvođenjem MAPEX/CAX vježbe operativnog nivoa „Jesen 2017“ u kojoj učestvuje Operativna komanda OS BiH sa svim potčinjenim jedinicama.

Prilikom obilaska operativnog centra OK OS BiH održan je brifing vježbe „Jesen 2017“ u okviru kojeg su putem video-linka izvještavali komandanti brigada OK OS BiH sa svojih komandnih mjesta.

Ministrica Pendeš je izrazila zadovoljstvo tokom izvođenja vježbe, posebno primjenom moderne komunikacijske opreme i sistema JCATS, koji omogućavaju kvalitetnu obuku štabova i veliku uštedu materijalno-tehničkih sredstava, u odnosu na vježbe terenskog tipa.

General Jeleč je čestitao svima na organizaciji i izvođenju vježbe. „Raduje me da konstantno usvajamo nova znanja i vidim da se komande kvalitetno obučavaju uz primjenu nove tehnike koju smo dobili od naših partnera“, istakao je genеral Jeleč.

Info - OK OS BiH

9 FOTO GALERIJA