Vijesti

Delegacija MO i OS BiH predvođena ministrom odbrane Zekerijahom Osmićem stigla u službenu posjetu USA gdje će boraviti do 05.04.2014. godine

31.3.2014

U delegaciji MO i OS BiH, pored ministra, se nalaze: general major Anto Jeleč - načelnik ZŠ OS BiH, brigadir Velibor Purković - načelnik uprave J5 u ZŠ OS BiH i gosp. Mustafa Sinanović - šef Kabineta ministra odbrane BiH.

Delegaciju su na Međunarodnom aerodromu “Dulles” dočekali: gosp. Adnan Hadrović – otpravnik poslova i ujedno zamjenik Ambasadorice BiH u Washingtonu D.C., brigadir Davorin Vučić - vojni ataše BiH u USA i pukovnik  Dževad Burić –  oficir za vezu sa Saveznom državom Maryland, ujedno pomoćnik vojnog atašea.

Nakon srdačnog dočeka na aerodromu, delegaciju MO i OS BiH su u hotelu u Washingtonu D.C. dočekali predstavnici Ambasade BiH gospoda Aleksandar Damjanac i Haris Baždarević.

U utorak 01.04.2014. godine našu delegaciju, predvođenu ministrom odbrane, u Department of State USA će primiti: gosp. Yee Hoyt - zamjenik pomoćnika Državnog sekretara za Evropu i Aziju i gosp. Thomas Kelly – pomoćnik  Državnog sekretara za političko-vojna pitanja. Teme službenih razgovora će se odnositi na pitanja - Bosna i Hercegovina na putu prema NATO, MAP, političko- ekonomska situacija u BiH te stanje u OS BiH.

Istog dana je predviđen prijem delegacije od otpravnika poslova a.i. Ambasade BiH gosp. Adnana Hadrovića u prostorijama Ambasade BiH u Washingtonu, gdje će osoblje Ambasade BiH imati priliku razgovarati sa Ministrom odbrane BiH i Načelnikom ZŠ OS BiH na temu aktuelnih dešavanja u našoj zemlji.

Ured za odnose s javnošću
tel: (033) 286-680,fax (033) 286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba