Vijesti

Ministrica odbrane Marina Pendeš na regionalnoj konferenciji “'Evropska odbrambena unija - između potrebe i mogućnosti”

22.6.2017

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš učestvovat će u radu regionalne konferencije “'Evropska odbrambena unija - između potrebe i mogućnosti”, koja će se u organizaciji poslanika u Evropskom parlamentu Tonina Picule održati u Dubrovniku od 22. do 23. juna 2017. godine.

Međunarodna konferencija okupit će niz regionalnih stručnjaka za sigurnost, predstavnike Evropskog parlamenta, NATO-a, ministre odbrane Hrvatske, BiH i Crne Gore, a ima za cilj ponuditi rješenja za stvaranje snažnije integrirane unije na području sigurnosti.

Konferencija će se održati u formatu panel rasprava, a u panelu pod nazivom “Sigurnosni izazovi u Jugoistočnoj Evropi” učestvuju ministrica Marina Pendeš, ministar odbrane Republike Hrvatske Damir Krstičević, ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković i poslanik u Evropskom parlamentu Tonino Picula.

U sastavu delegacije Ministarstva odbrane BiH, pored ministrice Pendeš, nalaze se i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i savjetnik u kabinetu ministrice Jakov Križanović.

 

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba