Vijesti

Novoimenovani šef OSCE misije u BiH u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane BiH

19.9.2017

Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa saradnicima primila je 19. septembra 2017. godine u nastupnu posjetu novoimenovanog šefa Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) u BiH ambasadora Bruce G. Bertona.

Tokom sastanka ministrica Pendeš izrazila je zahvalnost na dosadašnjoj saradnji Ministarstva odbrane BiH i OSCE-a koja je na visokom nivou, a rezultat saradnje su brojni realizirani projekti i donacije kao i podrška koju OSCE pruža našoj instituciji na putu ka evroatlantskim integracijama. Novoimenovanom ambasadoru je čestitala na dužnosti koju će obavljati te poželjela uspješan rad.

Ministrica odbrane BiH je istakla posvećenost MO i OS BiH aktivnostima koje doprinose stabilnosti i sigurnosti u zemlji i svijetu, kao što su rješavanje viška naoružanja i uništavanje municije i minsko-eksplozivnih sredstava (MiMES), osiguranje skladišta, deminiranje, učešće u misijama podrške miru i angažiranost tokom prirodnih katastrofa u zemlji.

Također, razgovaralo se i o drugim važnim pitanjima koja su aktuelna za Ministarstvo odbrane BiH kao što je aktivacija Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP).

Ambasador Berton zahvalio se na prijemu i čestitao MO i OS BiH na svim dosadašnjim uspjesima i naporima koji doprinose BiH na putu ka evroatlantskim integracijama, posebno na doprinosu učešća naših pripadnika u mirovnim misijama, te iskazao svoju otvorenost za nastavak saradnje na svim projektima koje OSCE i MO BiH realiziraju.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA