Vijesti

Ministrica Pendeš u nastupnu posjetu primila komandanticu Štaba NATO-a u Sarajevu brigadnog generala Marty J. Bissell

2.8.2018

Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je 2. avgusta 2018.godine u nastupnu posjetu novoimenovanu komandanticu Štaba NATO-a u Sarajevu, brigadnog generala Marty J. Bissell, sa kojom je razgovarala o aktivnostima MO i OS BiH, kao i o dugogodišnjoj uspješnoj suradnji sa Štabm NATO-a u Sarajevu.

Ministrica Pendeš je zaželjela dobrodošlicu brigadnom generalu Bissell, te čestitala na postavljenju na ovu dužnost. „Smatram da je saradnja sa Štabom NATO-a u Sarajevu veoma važna, budući da smo od samog osnivanja napravili značajan iskorak u MO i OS BiH, a naša saradnja je na najvišem nivou“, istakla je ministrica Pendeš.

 

Ovom prilikom ministrica Pendeš je informirala generalicu Bissell o najvažnijim aktivnostima i ciljevima MO i OS BiH, kao što su aktivacija Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP) i važnosti koju aktivacija nosi sa sobom za državu BiH, doprinosu pripadnika MO i OS BiH u mirovnim misijama, rješavanju viškova naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava, što doprinosi sigurnosti i stabilnosti ne samo u BiH, kao i drugim zajedničkim projektima koje MO i OS BiH imaju sa Štabom NATO u Sarajevu.

 

Generalica Bissell se zahvalila na prijemu i informacijama, te je izrazila zadovoljstvo budućom saradnjom, istakavši da podupire naše ciljeve. 

 

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA