Vijesti

Ministrica Pendeš u radnu posjetu primila ambasadoricu SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann

20.9.2018

Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa saradnicima primila je 20. septembra 2018. godine u radnu posjetu ambasadoricu SR Njemačke Christiane Hohmann, s kojom je razgovarala o aktuelnim temama u MO i OS BiH, te o bilateralno-vojnoj saradnji ove dvije zemlje koja je na visokom nivou, a što pokazuju i dosadašnji realizirani projekti.

Pored ambasadorice Hohmann, sastanku su prisustvovali i novoimenovani vojni ataše SR Njemačke pukovnik Kai-Uwe Näpel i predstavnici kompanije “AIRBUS” za Jugoistočnu Evropu.

Ministrica Pendeš se na početku sastanka zahvalila na posjeti, a novoimenovanom vojnom atašeu poželjela dobrodošlicu i uspjeh u radu. Ovom prilikom istakla je mnogobrojne projekte koji su realizirani uz pomoć Vlade SR Njemačke, kao i podršku koju ova zemlja kontinuirano pruža BiH u cilju postizanja evroatlantskih standarda, odnosno stvaranja uslova za održavanje stabilnosti i sigurnosti u zemlji i šire.

Tokom sastanka razgovarano je o implementaciji dokumenta Pregled odbrane, s posebnim naglaskom na opremanje i modernizaciju OS BiH prema Zakonu o javnim nabavkama BiH, kao i o mogućnostima koje su provodive i obavezujuće nakon aktiviranja Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP-a).

Ambasadorica Hohmann se u ime delegacije zahvalila na prijemu i iskazala očekivanja da će se buduća saradnja nastaviti u budućnosti.


Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

7 FOTO GALERIJA