Vijesti

Ministrica Pendeš u nastupnu posjetu primila vojnog atašea Republike Grčke u BiH

12.11.2018

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš primila je 12. novembra 2018. godine u nastupnu posjetu vojnog atašea Republike Grčke u BiH, brigadira Michaila Palailogosa.

Ministrica Pendeš je brigadiru Palailogosu zaželjela dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i čestitala stupanje na novu dužnost, te je izrazila nadu i očekivanja za nastavak uspješne saradnje u oblasti odbrane između naše dvije zemlje u narednom periodu.

Brigadir Palailogos je ovom prilikom upoznat o aktivnostima MO i OS BiH na putu ostvarenja strateških ciljeva i što skorijeg aktiviranja Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP), doprinosu Bosne i Hercegovine i učešću naših pripadnika u operacijama podrške miru u okviru NATO-a, UN-a i Evropske unije, doprinosu OS BiH procesu humanitarnog deminiranja, kao i drugim relevantnim temama značajnim za institucije odbrane Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka razgovaralo se i o načinima saradnje i podrške Republike Grčke Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH u proteklom periodu, ali i potencijalnim oblastima gdje bi ta saradnja mogla da se dodatno razvija i intenzivira u narednom periodu.

Vojni ataše Palailogos je iskazao podršku procesu integracija BiH u evroatlantske strukture i opredjeljenje vlade njegove zemlje da do kraja podrži napore Bosne i Hercegovine na tom putu.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA