Vijesti

Podrška Ministarstva odbrane UK Velike Britanije i Sjeverne Irske u opremanju jezičkih laboratorija Oružanih snaga BiH

13.11.2018

Zamjenik ministra odbrane Sead Jusić i ambasador UK u BiH Nj.E. Matthew Field sa saradnicima prisustvovali su ceremoniji povodom prijema donirane opreme u Centru za učenje engleskog jezika, koja je održana 13. novembra u kasarni “Rajlovac” u Sarajevu.

Oprema predstavlja podršku u vidu materijalno-tehničkih sredstava i opremi za četiri jezičke laboratorije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kojom će se unaprijediti kapaciteti Centra za učenje engleskog jezika, a daje se na trajno korištenja Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine.

 

Zamjenik ministra Jusić zahvalio je ambasadoru Fieldu na donanciji i ukupnoj podršci i uspješnoj bilateralnoj odbrambenoj saradnji Ujedinjenog Kraljevstva sa Bosnom i Hercegovinom i Ministarstvom odbrane BiH.

 

Također, izraženo je očekivanje za nastavkom ove saradnje, kako bi Bosna i Hercegovine što prije ispunila zahtjeve u NATO integracionom procesu.

 

Ceremoniji su prisustvovali najviši predstavnici Ministarstva odbrane BiH, kao i vojni ataše UK u BiH pukovnik Johnatan Williamson.

 

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

10 FOTO GALERIJA