Vijesti

Unaprijeđeno 28 oficira Oružanih snaga BiH

28.12.2018

Prijem za 28 oficira Oružanih snaga BiH iz sastava Ministarstva odbrane BiH i Zajedničkog štaba OS BiH, koji su unaprijeđeni u viši čin, održan je 28. decembra 2018. godine u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Ceremoniji su prisustvovali načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general-pukovnik Senad Mašović i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević.

Ovom prilikom general Mašović uručio je oficirima činove i čestitao na unapređenju u viši čin, te je naglasio važnost ovog događaja u životu i karijeri svakog profesionalnog lica. On je izrazio nadu i lična očekivanja da će unaprijeđeni oficiri pokazati snažnu motiviranost, odlučnost i riješenost u nastavku obavljanja svojih profesionalnih dužnosti, ličnog i profesionalnog razvoja, te da će u budućnosti postizati još bolјe i kvalitetnije rezultate na formacijskim dužnostima na kojima su raspoređeni.

Na kraju, general Mašović je svim unaprijeđenim oficirima poželio puno lične, porodične i profesionalne sreće u narednom periodu.

U ime unaprijeđenih oficira skupu se obratio brigadir Nedim Porobić i tom prilikom se zahvalio generalima na organiziranom prijemu i kolegama poželio puno uspjeha u budućem radu.

Info - ZŠ OS BiH

8 FOTO GALERIJA