Vijesti

Direktor Jefferson Instituta (SAD) u radnoj posjeti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH

25.4.2019

Predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na čelu s pomoćnikom ministra odbrane za upravljanjem personalom dr. Seadom Muratovićem primili su u posjetu 25. aprila 2019.godine direktora Jefferson Instituta, Washington - SAD dr. Aarona Presnalla s kojim su razgovarali o realizaciji i razvoju projekta sistema učenja na daljinu (ADL) u MO i OS BiH.

Ovaj međunarodni projekat predstavljen je MO i OS BiH 2016.godine, a u cilju uključivanja pripadnika MO i OS BiH u realizaciju navedenog projekta. Na sastanku je ocijenjeno da bi uključivanje naše institucije u ovaj projekat bilo od koristi za uposlenike u MO BiH i pripadnike OS BiH, te je na sastanku obećana puna podrška razvoju i implementacija ovog programa u institucijama odbrane BiH. Razmijenjena su iskustva i predstavljeni pozitivni efekti realizacije ovog programa od strane Jefferson Instituta u drugim zemljama korisnicima ovog načina učenja.

Pored Ministarstva odbrane BiH, gospodin Presnall istog dana posjetit će Komandu za obuku i doktrinu KP OS BiH u Travniku, gdje će biti održan sastanak kojim će rukovoditi brigadir Slaven Blavicki.

Ured za odnose s  javnošću

Telefon: (033) 286-680, telefax (033) 286-685,

E-mail: info@mod.gov.ba

7 FOTO GALERIJA