Vijesti

Polaznici Visokih studija sigurnosti i odbrane iz Srbije posjetili BiH

25.4.2019

Ministarstvo odbrane i Zajednički štab Oružanih snaga Bosne i Hercegovine od 21. do 25. 04. 2019. godine u svojim ustanovama i komandama ugostili su osmu klasu polaznika Visokih studija sigurnosti i odbrane Vojne akademije Vojske Srbije.

Aktivnost radnog i kulturološkog karaktera realizovana je u skladu sa Planom bilateralne vojne saradnje MO BiH i MO Republike Srbije, a u sklopu studijskog putovanja polaznika ove visoke škole zemljama regije.

 

Tokom posjete, polaznici su obišli Komandu 6. pješadijske brigade OS BiH u kasarni “Kozara” u Banjoj Luci, kao i 3. pješadijski (Republika Srpska) puk, pri čemu su gosti obišli i Spomen sobu poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpke.

 

U skladu sa dogovorenim rasporedom, polaznici su posjetili neke od kulturnih i historijskih objekata, kao i entitetskih institucija u Banjoj Luci i Donjoj Gradini, a obišli su i Tehničku radionicu za održavanje municije u Doboju. Aktivnost je završena posjetom državnim institucijama u Sarajevu.

 

U Domu OS BiH u Sarajevu gostima su predstavljene struktura, misija i aktivnosti Oružanih snaga BiH, pri čemu je zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević izrazio nadu da će ova aktivnost postati tradicionalna, na obostrano zadovoljstvo OS BiH i Vojske Srbije.

 

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA