Vijesti

Prijem u povodu Kurban-bajrama u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH

13.8.2019

Zamjenik ministra odbrane Sead Jusić, vojni muftija Hadis ef. Pašalić i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović bili su domaćini tradicionalnog prijema u povodu Kurban-bajrama, koji je u organizaciji Ministarstva odbrane BiH održan u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu 13. augusta 2019. godine.

Bajramski prijem je upriličen za predstavnike svih nivoa zakonodavne i izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini, predstavnike vjerskog, javnog i kulturnog života u BiH, predstavnike međunarodnih organizacija u BiH, te za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH. Prijemu su prisustvovali i pomoćnici ministra odbrane BiH, predstavnici Srpske pravoslavne crkve u BiH, komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Reinhard Trischak, komandantica Štaba NATO-a u Sarajevu brigadni general Marti J. Bissell, generalski kor Oružanih snaga BiH, kao i članovi vojno-diplomatskog kora u BiH i drugi predstavnici međunarodnih organizacija.

Zamjenik ministra Sead Jusić zahvalio se svima na prisustvu u povodu obilježavanja Kurban-bajrama, muslimanima čestitao Kurban-bajram i u svom obraćanju ukazao na značaj zajedničkog obilježavanja državnih, vjerskih i kulturnih blagdana u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Vojni muftija Hadis ef. Pašalić je uputio riječi dobrodošlice svim prisutnima te muslimanima u MO i OS BiH čestitao Kurban-bajram i istakao značaj Ibrahimovske tradicije, naših zajedničkih korijena i zajedništva u danima Bajrama. Vojni muftija je dodao da “veličina naših zajednica nije nikad bila u njihovoj brojnosti, već u širini duha kojim je prožeta.“ Također, u svom obraćanju je pohvalio doprinos naših vojnika u formiranju MO i OS BiH i pozvao na iznalaženje rješenja da se vojnicima poboljšaju uslovi života i rada u kasarnama, kao i da njihova primanja budu bolja.

Bajramski prijem bio je prilika da muslimani u MO i OS BiH podijele radost Kurban-bajrama sa svojim radnim kolegama, predstavnicima vjerskih institucija i prijateljima iz drugih institucija i organizacija.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

20 FOTO GALERIJA