Vijesti

Završena Regionalna konferencija „Mediji i odbrana” u Domu OS BiH

16.10.2019

Regionalna konferencija „Mediji i odbrana“, koju je organizirao Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini i NATO štabom Sarajevo, završena je danas, 16. oktobra 2019. godine u Domu Oružanih snaga BiH.

Cilj regionalne konferencije "Mediji i odbrana" bio je da se kroz razmjenu iskustava i najboljih praksi saradnje odbrambenog resora sa medijima prepoznaju izazovi, te predlože najbolja rješenja za unapređenje saradnje u skladu sa savremenim komunikacijskim trendovima.

Opća ocjena učesnika je da је u potpunosti ostvaren cilj konferencije, te su predložena moguća rješenja za prevazilaženje prepoznatih izazova. Ključni prijedlog, koji se odnosi na unapređenje saradnje službi za odnose s javnošću ministarstava odbrane i medija, je potreba organiziranja zajedničkih obuka u cilju boljeg razumijevanja i profesionalnijeg djelovanja.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici službi za odnose s javnošću iz ministarstava odbrane Bosne i Hercegovine, Kraljevine Norveške, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, predstavnici NATO-a iz Brisela i NATO štaba Sarajevo, nevladinih organizacija u BiH, EUFOR-a, Ureda za odbrambenu saradnju Ambasade SAD-a u BiH te predstavnici medija iz zemalja regije i Bosne i Hercegovine.

Izjave za medije sa otvorenja konferencije ministrice odbrane BiH Marine Pendeš, mađarskog ambasadora Nj. E. Krisztiána Póse, komandantice NATO štaba Sarajevo Marti J. Bissell i savjetnika za odbranu pri Ambasadi Kraljevine Norveške u BiH Geira Myrsetha, dostupne su na linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=pINzaEknKbg

https://www.youtube.com/watch?v=aRbSYCLOAr4

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail:
info@mod.gov.ba

22 FOTO GALERIJA