Vijesti

Predstavnici MO i OS BiH na međunarodnoj naučnoj konferenciji „MILCON '19“

14.11.2019

Predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH brigadir Slaven Blavicki, major Alman Kasumović, major Predrag Vinčić na čelu sa pomoćnikom ministra odbrane BiH dr. Seadom Muratovićem prisustvovali su međunarodnoj naučnoj konferenciji „MILCON '19“, koja je održana 12. novembra 2019. godine u Skoplju – Republika Sjeverna Makedonija.

Konferencija je imala za cilj diskusiju o upotrebi modernih informacijskih tehnologija u pedagoške svrhe, kao ključni faktor individualne obuke i edukacije.

Fokus konferencije je bio na razmatranju najnovijih teorijskih i praktičnih dostignuća iz oblasti naprednog učenja na daljinu.

U sklopu konferencije dr. Muratović je prezentirao stručni rad na temu: „Implementacija koncepta naprednog učenja na daljinu u MO i OS BiH“, koja je pored svog teorijskog značaja imala za cilj da predstavi i praktičan razvoj kapaciteta učenja na daljinu u OS BiH.

Tokom odvijanja konferencije održan je i sastanak Upravnog odbora Regionalne inicijative za učenje na daljinu (RADLI) na kojoj je, između ostalog, dogovoreno da će sljedeća konferencija biti realizirana u jesen 2020. godine u Bosni i Hercegovini. Također je dogovoreno da će predsjedavanje Upravnim odborom projekta RADLI-a u 2020. godini preuzeti Republika Sjeverna Makedonija.

 

3 FOTO GALERIJA