Vijesti

Brigadni general Mirsad Ahmić učestvovao na treningu „Rodna ravnopravnost i rodno zasnovano nasilje, seksualno nasilje i nasilje nad ženama“ u Crnoj Gori

5.12.2019

Generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH brigadni general Mirsad Ahmić održao je predavanje na treningu o rodnoj ravnopravnosti i rodno zasnovanom nasilju 4. decembra 2019. godine u Budvi, Crna Gora, na temu „Mehanizmi za pritužbe - primjer dobre prakse iz Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine“

Na poziv UNDP SEESAC, a u okviru druge faze projekta Jačanje regionalne saradnje u uključivanju rodne perspektive u reformi sektora sigurnosti na Zapadnom Balkanu, generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH brigadni general Mirsad Ahmić održao je predavanje „Rodna ravnopravnost i rodno zasnovano nasilje, seksualno nasilje i nasilje nad ženama“.

Trening je realiziran u periodu od 3. do 5. decembra 2019. godine u Budvi, Crna Gora, a organiziran je na zahtjev Ministarstva odbrane Crne Gore, gdje su osim predstavnika Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane Crne Gore bili prisutni predstavnici UNDP SEESAC, te predstavnici Ombudsmana, zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

Brigadni general Mirsad Ahmić aktivno učestvuje u regionalnom projektu i svojim učešćem doprinosi razmjeni informacija i znanja, te prezentira dobre prakse iz predmetne oblasti koje se provode u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, kada je u pitanju borba protiv diskriminacije, uključujući rodno zasnovanu diskriminaciju i uznemiravanje.

info – Generalni inspektorat MO BiH

3 FOTO GALERIJA