Vijesti

Parlamentarni vojni povjerenik BiH i generalni inspektor MO BiH posjetili Brigadu taktičke podrške OS BiH

9.4.2020

U radnoj posjeti Brigadi taktičke podrške 9. aprila 2020. godine boravili su parlamentarni vojni povjerenik BiH gospodin Boško Šiljegović i generalni inspektor brigadni general Mirsad Ahmić.

Radna posjeta upriličena je u cilju upoznavanja sa poduzetim aktivnostima koje se tiču života i  rada, te brige o zdravlju pripadnika ove jedinice, imajući u vidu njenu brojnost, strukturu i specifičnosti.


Tokom posjete komandant brigade brigadir Mirzet Lubenović informirao je parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i generalnog inspektora o svim mjerama i aktivnostima koje se provode u Brigadi taktičke podrške kao i ostalih jedinica na lokaciji kasarne “Rajlovac” u Sarajevu, a u cilju zaštite i brige o zdravlju pripadnika iste.

Aktivnosti komandanta i njegovog štaba, koje se provode  u cilju zaštite života i  zdravlja ljudi u okolnostima i uvjetima uzrokovanim pandemijom koronavirusa COVID-19, predstavljaju izuzetan primjer i za svaku su pohvalu obzirom da se poduzimaju sve neophodne mjere i aktivnosti iz nadležnosti komandanta i njegovih saradnika.

Iskazana je obostrana opredijeljenost da se nastave aktivnosti Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i Generalnog inspektorata MO BiH  i u ovim okolnostima, u cilju zaštite zdravlja pripadnika MO i OS BiH, kao i afirmacije i brige o svim drugim pravima vojnih lica u Oružanim snagama i Ministarstvu odbrane BiH.

Info - GI

 

5 FOTO GALERIJA