Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić razgovarao sa vojnim atašeom SAD u BiH

24.9.2020

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić je u četvrtak, 24. septembra 2020. godine, u Sarajevu u službenu posjetu primio vojnog atašea Sjedinjenih Američkih Država u BiH brigadira Michaela Tarquinta sa saradnicima.

Kao predsjedavajući Tima za provođenje Programa reformi BiH unutar Ministarstva odbrane BiH, zamjenik ministra Krešić upoznao je goste sa dinamikom ispunjavanja 72 zadataka koji su za MO BiH proistekli iz ovog programa. Tim za provođenje Programa reformi BiH do sada se sastao četiri puta. Konstatirano je da je, i pored negativnog uticaja izazvanog koronavirusom, kao i značajnih finansijskih ograničenja u ovoj godini, ostvaren dobar stepen provođenja planiranih aktivnosti koji su u nadležnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

I zamjenik ministra Krešić i brigadir Tarquinto složili su se da Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH u datim okolnostima postižu dobre rezultate, ali da je za potpuno provođenje Programa reformi BiH ključna saradnja i ispunjavanje zadataka ostalih ministarstava i institucija na državnom nivou. Brigadir Tarquinto je istakao da BiH može i dalje računati na značajnu pomoć SAD-a u provođenju Programa reformi BiH, kao i planiranju aktivnosti za program reformi za 2021. godinu.  

Sastanku sa vojnim atašeom SAD u BiH prisustvovali su i pomoćnici ministra odbrane BiH Zoran Šajinović i Adem Spahić.

Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

3 FOTO GALERIJA