Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić primio vojnog atašea Republike Turske u BiH

24.9.2020

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić primio je u četvrtak, 24. septembra 2020. godine, novoimenovanog turskog vojnog atašea pukovnika Mustafu Sitkija Tatara, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji ministarstava odbrane i oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Zamjenik ministra Krešić je pukovniku Tataru zaželio sretan početak službe i dobrodošlicu u BiH te se zahvalio na značajnom angažmanu Republike Turske na različitim projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Posebno je istaknuto školovanje kadeta BiH na vojnim akademijama u Turskoj. On je, također, istakao da su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH uvijek imali veoma dobru saradnju sa vojnim atašeima Republike Turske u BiH, koja je značajno doprinijela jačanju kapaciteta Oružanih snaga BiH.

Pukovnik Tatar se zahvalio zamjeniku Krešiću na prijemu, istakavši da će Republika Turska i dalje pružati podršku BiH, te je izrazio svoju želju za unapređenjem saradnje na polju školovanja kadeta OS BiH na vojnim akademijama u Republici Turskoj. Također, naglasio je da će biti na raspolaganju za sve buduće projekte bilateralne saradnje dvaju ministarstava.

Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA