Vijesti

Zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić posjetio komande i jedinice OS BiH u Doboju

22.10.2020

Zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić posjetio je 22. oktobra 2020. godine kasarnu “Vojvoda Radomir Putnik” i kasarnu “3.maj” u Doboju, gdje je, zajedno sa komandantom Komande za podršku generalmajorom Markom Stojčićem i saradnicima, izvršio obilazak komandi i jedinica stacioniranim na ovim lokacijama.

Cilj posjete bio je upoznavanje zamjenika ministra Krešića s trenutnim uslovima života i rada pripadnika OS BiH na ovim lokacijama.

Komandant Komande logistike OS BiH brigadir Ernes Heleg, tokom informativnog brifinga, upoznao je prisutne sa strukturom Komande logistike OS BiH, aktivnostima i planovima za 2021. godinu, kao i izazovima s kojima se susreće Komanda logistike OS BiH, posebno u zaštiti pripadnika OS BiH od pandemije COVID-19.

Tokom obilaska kasarne „Vojvoda Radomir Putnik” zamjenik Krešić i generalmajor Marko Stojčić posjetili su Artiljerijski bataljon/6.pješadijske brigade OS BiH. O formacijskoj strukturi jedinice, te najznačajnijim zadacima i aktivnostima koje je jedinica uspješno realizovala tokom protekle i ove godine, kao i s planiranim aktivnostima za ostatak tekuće i za narednu godinu, prisutne je upoznao komandant pukovnik Goran Sekulić.

Zamjenik ministra obrane BiH Mijo Krešić posjetio je i kasarnu „3.maj” gdje je obišao Tehnički radionicu za opravak i održavanje municije.

info - KL OS BiH

12 FOTO GALERIJA