Vijesti

Sastanak sa direktorom APIK-a

15.1.2021

Generalni inspektor brigadni general Mirsad Ahmić održao je 15. januara 2021. godine radni sastanak sa direktorom Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Hasimom Šabotićem. Sastanak je održan u prostorijama Generalnog inspektorata MO BiH.

Generalni inspektor je upoznao direktora Agencije o aktivnostima Ministarstva odbrane BiH koje se provode u cilju implementacije Plana za izgradnju integriteta i borbu protiv korupcije za period 2020-2024. godina, kao i Akcionog plana MO BiH za prevenciju korupcije za vrijeme trajanja pandemije COVID-19, koji su snažno sredstvo za djelovanje, ali i praćenje provođenja mjera i aktivnosti u predmetnoj oblasti.

Također, generalni inspektor je upoznao direktora Agencije o saradnji Generalnog inspektorata MO BiH sa domaćim i međunarodnim institucijama i organizacijama, a sve u cilju realizacije predmetnih dokumenata.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo sa stepenom realizacije mjera i aktivnosti u predmetnim oblastima, te je izražena opredijeljenost za nastavkom uspješne saradnje, kao i prisustva personala ove dvije institucije na zajedničkim obukama i aktivnostima, koje se tiču predmetnih oblasti.

info: GI