Vijesti

32. međunarodna konferencija rukovodilaca vojnih vjerskih službi

26.1.2021

Tokom 26. i 27. januara 2021. godine održava se 32. po redu Međunarodna konferencija rukovodilaca vojnih vjerskih službi. Radna tema Konferencije je: ''Vojna vjerska služba u vrijeme pandemije''.

Na Konferenciji, koja se ove godine zbog posljedica pandemije realizira putem online platforme, učestvuju i predstavnici Vjerske službe Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine: Hadis-ef. Pašalić, vojni muftija, protojerej Milorad Milinković, nastojatelj Ureda pravoslavnog dušebrižništva, te stručni savjetnici u uredima Vjerske službe u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine: Muhamed Okić, Josip Tadić i Tomislav Pajević.

Na Konferenciji će učestvovati brojni predavači sa Yalea, Harvarda, Dukea i drugih univerziteta. Vjerska služba Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine će svoj rad u vrijeme pandemije predstaviti kratkom reportažom pripremljenom u saradnji sa Uredom za odnose s javnošću Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine. Reportaža je prilagođena za ovaj događaj i predstavlja prikaz i doprinos Vjerske službe u širenju pandemije i njenih negativnih posljedica kako u vojnim tako i u civilnim strukturama.

Info - Ured vojnog muftije

2 FOTO GALERIJA