Vijesti

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić posjetio kasarnu „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini

27.7.2021

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić sa saradnicima boravio je 27. jula 2021. godine u radnoj posjeti 3. pješadijskom bataljonu 5. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini.

Komandant 3. pješadijskog bataljona pukovnik Nebojša Jovanović predao je raport ministru odbrane BiH Sifetu Podžiću, poželivši dobrodošlicu na lokaciju kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini. Pored pripadnika 3. pješadijskog bataljona, ministra Podžića dočekao je i komandant 5. pješadijske brigade OS BiH brigadir Emir Kliko.

Ovom prilikom ministar Podžić je upoznat sa organizacijsko-formacijskom strukturom i misijom bataljona, kao i sa preduzetim operativnim mjerama i radnjama u cilju sprečavanja pojave i širenja virusa „COVID 19“. Ministru Podžiću prezentirane su i aktivnosti saradnje sa civilnim strukturama vlasti i štabom civilne zaštite Grada Bijeljina. Također, ministar je upoznat i sa problemima sa kojima se bataljon svakodnevno susreće u realizaciji zadataka.

Ministar Podžić je ukazao na aktivnosti i napore koje preduzimaju predstavnici Ministarstva odbrane BiH kako bi unaprijedili život i rad svih pripadnika Oružanih snaga BiH. Ministar je izrazio i zadovoljstvo zatečenim stanjem u bataljonu, te istakao važnost preduzimanja svih preventivnih mjera i radnji na sprečavanju nastanka i širenja COVID-a 19 među pripadnicima OS BiH.

Na kraju posjete, prisutni su obišli lokacije, gdje se ministar Podžić lično uvjerio u stanje infrastrukture na lokaciji te se informirao o svim problemima i poteškoćama s kojima se susreću pripadnici Oružanih snaga BiH.

Info- 5. pbr

7 FOTO GALERIJA