Vijesti

Potpisan Protokol o saradnji između MO BiH i predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH

6.10.2021

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić zajedno sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Nj. E. Matthew Fieldom potpisao je 6. oktobra 2021. godine u Domu OS BiH Protokol o saradnji sa Fondacijom Dogs Trust, koju je ovom prilikom zastupala direktorica Međunarodnog dijela Fondacije Karen Reed.

Saradnja Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Dogs Trusta će se implementirati u realizaciji višeplanskih aktivnosti vezanih za veterinarsku obradu pasa na lokacijama OS BiH.

„Potpisivanjem ovog protokola MO i OS BiH potvrđuju opredijeljenost u pomoći na rješavanju pitanja zbrinjavanja pasa lutalica na lokacijama OS BiH“, naveo je ministar odbrane Podžić.

Ambasador Velike Britanije Field je u svom obraćanju naveo da su se MO i OS BiH tokom poplava i pandemije pokazali jednako važnim kako za civilni tako i za vojni aspekt života u BiH, te da se životi građana, pripadnika OS BiH i pasa uvezuju ovim protokolom. „Samo zajedničkim naporima možemo napraviti poboljšanja u svakodnevnim životima, mali, ali važni koraci dovode do velikih promjena“, naglasio je Field.

Direktorica Međunarodnog dijela Fondacije Dogs Trust Karen Reed se zahvalila na saradnji MO i OS BiH.

Fondacija Dogs Trust je najveća dobrotvorna organizacija za dobrobit pasa iz Velike Britanije, osnovana 1891. godine. Fondacija za cilj ima da u okviru svoje ekspertize dobrovoljno pomogne lokalne vlasti da uspostave samoodrživi Sistem za upravljanje populacijom pasa u skladu sa državnim Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

9 FOTO GALERIJA