Vojna donacija Republike Turske

20.3.2009

U skladu sa Sporazumom o vojnoj donaciji između Republike Turske i Ministarstva odbrane BiH, 12.03.2009.godine, za potrebe Oružanih snaga BiH, stigla je telekomunikacijska oprema izuzetne vrijednosti za opremanje OS BiH.

U skladu sa Sporazumom o vojnoj donaciji između Republike Turske i Ministarstva odbrane BiH, 12.03.2009.godine, za potrebe Oružanih snaga BiH, stigla je telekomunikacijska oprema izuzetne vrijednosti za opremanje OS BiH. Radi se o najsavremenijim radio uređajima i sistemima koji su kompatibilni sa uređajima i sistemima najnovijih generacija koje koriste zemlje članice NATO alijanse i podržavaju sve NATO standarde koji se odnose na ovu oblast.


Preliminarna dokumentacija o primopredaji potpisana je između vojnog atašea Republike Turske u BiH brigadira Fedei Unsala i pomoćnika ministra za K4UI Hajrudina Salihovića.
Zvanična primopredaja između MO BiH i Vlade Republike Turske biće upriličena naknadno, svečanom ceremonijom, uz učešće najviših predstavnika iz GŠ OS R.Turske, Ambasade R.Turske u BiH i predstavnika MO BiH.

 

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba