Ured pravoslavnog dušebrižništva

Поклоничко путовање припадника ОС БиХ православне вјероисповијести манстиру на Равној Романији

17.6.2013

У складу са годишњим планом рада и планом поклоничких путовања Канцеларије православног душебрижништва МО и Канцеларије главног свештеника ОС БиХ за 2013. годину, 13.06.2013. године је организован и реализован одлазак православних вјерника – припадника Заједничког штаба и Оперативне команде ОС БиХ на поклоничко путовање у манастир „Соколица“ на Равној Романији – опћина Соколац.

Наведена активност молитвено-духовног сабрања припадника ОС БиХ православне вјероисповијести је реализована у циљу испуњавања и изградње духовно – религијских потреба као и поштовања националне историје и традиције припадника ОС БиХ из реда српског народа .

Кроз адекватно планиран духовни програм припадници ОС БиХ су присуствовали светој литургији коју су предводили домаћин активности настојатељ манастира „Соколица“ отац Андреј, пензионисани свештеник протојереј-ставрофор Милорад Љубинац, настојатељ Канцеларије православног душебрижништва у МО БиХ јереј Милорад Милинковић и главни свештеник у ОС БиХ јереј Митар Млађеновић.

Након обављене свете литургије активност је настављена у угодној и празничној атмосфери дружењем свештенства и православних вјерника припадника ОС БиХ у просторијама манастира.

Инфо – ЗШ ОС БиХ           

1 FOTO GALERIJA