Ured pravoslavnog dušebrižništva

Okupljanje poklonika Hristovog groba iz sastava MO i OS BiH

25.6.2013

Na dan Svetog Simeona Divnogorca, 06.06.2013. godine, u manastiru Svete Petke u Bijeljini, održano je, drugo po redu, tradicionalno okupljanje poklonika Hristovog groba iz sastava MO i OS BiH.

Okupljanje je započeto Svetom Liturgijom, koju su, u hramu manastira Svete Petke, služili vojni sveštenici iz OS BiH, a nastavljeno je obilaskom manastirske porte i budućeg doma za stare u krugu manastira. Nakon toga, poklonici Hristovog groba su obišli i manastir Svetog Nikole u etno selu „Stanišići“ u Bijeljini.

Nakon prigodnog druženja i ručka u manastirskoj porti, poklonici su obišli i muzej Semberije i manastir Svetog Vasilija Ostroškog u centru Bijeljine.

Okupljanju je prisustvovalo ukupno 45 poklonika, a važno je napomenuti da nas je svojim prisustvom počastvovao i gospodin Dragan Vukić, direktor pokloničke agencije „Dobročinstvo“ Srpske Pravoslavne Crkve, preko koje su sva putovanja poklonika u Svetu Zemlju i sprovedena.

Pored duhovnog dijela ove aktivnosti i srdačnog druženja, okupljanje poklonika Hristovog groba imalo je i humanitarni karakter.

Info:Ured pravoslavnog dušebrižništva

7 FOTO GALERIJA