Ured pravoslavnog dušebrižništva

Sastanak vojnih sveštenika MO i OS BiH sa episkopom bihaćkopetrovačkim G.G. Atanasijem

12.3.2014

Po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva, episkopa banjalučkog G.G. Jefrema, u parohijskom domu hrama Svete Trojice u Banjaluci je, dana 11.03.2014. godine, održan sastanak predstavnika SPC pri Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, episkopa bihaćko-petrovačkog G.G. Atanasija sa vojnim sveštenicima u MO i OS BiH.

Sastanak je održan u sklopu redovnih aktivnosti Pravoslavnog dušebrižništva radi upoznavanja Preosvećenog episkopa Atanasija sa problemima u radu vojnog sveštenstva, kao i iznalaženja rješenja koja bi omogućila adekvatnu pastirsku brigu o pravoslavnim pripadnicima odbrambenih struktura. Vladika Atanasije je ukazao da su plodovi rada evidentni, i da je za kratko vrijeme, od kako vodi brigu o Pravoslavnom dušebrižništvu, uočio veliko zalaganje vojnih sveštenika, kao i trezveno razmišljanje, konstruktivan pristup i spremnost za saradnju.

Crkva čvrsto stoji iza vojnih sveštenika, i podržava ih u njihovom radu, rekao je episkop Atanasije, uz obećanje da će ta podrška biti još intenzivnija.

Na sastanku su usaglašeni principi i smjer djelovanja vojnog sveštenstva u novonastaloj situaciji, sa akcentom na redovnoj komunikaciji sa vojnim episkopom, G. Atanasijem.

Izražena je i zahvalnost Preosvećenom vladici Jefremu za svagdašnju izuzetnu podršku u radu vojnih sveštenika.

Info- Ured pravoslavnog dušebrižništva