Ured pravoslavnog dušebrižništva

Krsna slava vojnih sveštenika u MO i OS BiH

15.11.2018

Na praznik Svetog Varnave Hvostanskog Ispovjednika, 12. novembra 2018. godine, povodom Krsne slave vojnih sveštenika u MO i OS BiH, Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački G. Sergije, predstavnik Srpske pravoslavne crkve pri MO i OS BiH, služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetog Nikolaja u Reljevu, uz sasluženje sveštenika: protoprezvitera Milorada Milinkovića, protonamjesnika Dragana Šućura, Duška Lalovića i Jovana Banjca, prezvitera Ivana Savinovića i đakona Duška Kojića.

Proslavi Svetog Varnave Hvostanskog, Krsne slave vojnih sveštenika, prisustvovali su gospoda generali, oficiri i civilna lica zaposlena u MO i OS BiH i vojno diplomatski kor Rusije.

Preosvećeni vladika se prisutnim obratio prigodnom besjedom, u kojoj je naglasio da je Sveti Varnava Hvostanski, ugodnik Božiji, i da je bio ukrašen vrlinama, a naročito pastirskom vrlinom koja treba da je primjer vojnim sveštenicima.

Po zaamvonoj molitvi, osveštani su slavski kolač i žito, nakon čega je upriličena trpeza ljubavi za sve prisutne u restoranu ,,Kula“ u Istočnom Sarajevu.

Info – Ured pravoslavnog dušebrižništva

10 FOTO GALERIJA