Ured pravoslavnog dušebrižništva

Posjeta Vjerskoj službi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

2.11.2021

U periodu od 26. do 29. oktobra 2021. godine, protojerej Milorad Milinković, nastojatelj Ureda pravoslavnog dušebrižništva, jerej Nemanja Lakić, glavni sveštenik u ZŠ OS BiH i jerej Tomislav Pajević, stručni savjetnik, boravili su u službenoj posjeti Vjerskoj službi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Tom prilikom posjetili su 72. brigadu za specijalne operacije, VMA, Gardu, Vojni muzej, Vojnu akademiju i 204. brigadu u Batajnici, gdje je upriličena prezentacija rada Vjerske službe u MO i OS BiH.

Prilikom posjete na praznik Prepodobne mati Paraskeve - Svete Petke uzeli su učešće u Liturgijskom sabranju koje je predvodio Episkop Marčanski G. Sava , u Crkvi Ružici na Kalemegdanu.

Tokom boravka upriličen je i radni sastanak sa Episkopom Niškim G. Arsenijem, Vojnim Episkopom u VS, gdje je nastojatelj Ureda pravoslavnog dušebrižništva, protojerej Milorad Milinković, upoznao prisutne sa načinom funkcionisanja Vjerske službe u MO i OS BiH.

Posjeta je od izuzetnog značaja, jer su razmjenjena dosadašnja iskustva, ali i prikupljena nova saznanja koja u velikoj mjeri mogu da doprinesu unapređenju rada Vjerske službe u MO i OS BiH.

Info - Ured pravoslavnog dušebrižništva

6 FOTO GALERIJA