Ured pravoslavnog dušebrižništva

Zamjenik ministra odbrane Okolić prisustvovao obilježavanju krsne slave kasarne u Doboju

10.11.2021

Zamjenik ministra odbrane za upravljanje resursima Mirko Okolić prisustvovao je 08. novembra 2021. godine obilježavanju krsne slave kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju, praznik Svetog Dimitrija Mirotočivog.

Obilježavanje krsne slave počelo je služenjem Liturgije u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Doboju. Nakon Liturgije učesnici na slavi su prelomili slavski hljeb poslije čega je upriličen svečani slavski ručak na kome su prisustvovale zvanice iz grada Doboja.

Zamjenik Okolić je istakao neophodnost podrške svima koji obavljaju važne i odgovorne poslove od javnog značaja, poput pripadnika OS BiH, u realizaciji njihovih vjerskih potreba i održavanju važnih tradicija, kao što je obilježavanje praznika Svetog Dimitrija.

Ispred pravoslavnih pripadnika OS BiH sa lokacije Doboj, domaćin slave ove godine bio je major Mariko Banjac, koji je izrazio dobrodošlicu svim gostima i uputio čestitke prisutnim, uz želju da se svi u svom životu ugledamo na neustrašivost i istinoljubivost Svetog Dimitrija Solunskog, koji za istinu nije žalio da žrtvuje ni svoj ugled, ni položaj, ni mladost pa ni sam život.

Pored zamjenika Okolića, prisutni su bili i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse, general-major Gojko Knežević, komandant 6.pbr brigadir Radovan Jović, zamjenik komandanta za operacije KP OS BiH brigadir Zoran Dunović, pripadnici MUP-a Doboj, penzionisani pripadnici VRS i OS BiH kao i pravoslavni pripadnici OS BiH iz Žepča, art.bat./6.pbr., TROM-a Doboj i Komande logistike.

Info-KL

9 FOTO GALERIJA