Ured pravoslavnog dušebrižništva

Krsna slava vojnih sveštenika u MO i OS BiH

15.11.2021

Na praznik Svetog Varnave Hvostanskog Ispovjednika, povodom Krsne slave vojnih sveštenika u MO i OS BiH 12. novembra 2021. godine Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije, predstavnik Srpske pravoslavne crkve pri MO i OS BiH, predvodio je liturgijsko sabranje u hramu Svetog Nikolaja u Reljevu, uz sasluženje sveštenika protojereja-stavrofora Vladimira Stupara, protonamjesnika Ivana Savinovića, protonamjesnika Duška Lalovića i jereja Nemanje Lakića.

Proslavi Svetog Varnave Hvostanskog Ispovjednika, krsne slave vojnih sveštenika, prisustvovali su generali, oficiri i civilna lica zaposlena u MO i OS BiH te zamjenik vojnog atašea Ruske Federacije.

Preosvećeni vladika prisutnim se obratio prigodnom besjedom, u kojoj je ukazao na značaj Hristovih riječi iz pročitanog odjeljka Svetog Jevanđelja, čestitajući potom krsnu slavu vojnim sveštenicima i govoreći o značaju Svetog Varnave Hvostanskog Ispovjednika, koji je svojim životom pokazao da je istinski ispovjednik vjere Hristove.

Po završenoj molitvi osveštani su slavski kolač i žito, nakon čega je upriličen je slavski ručak za sve prisutne.    

Info - Ured pravoslavnog dušebrižništva

8 FOTO GALERIJA