Ured pravoslavnog dušebrižništva

Posjeta Komandanta NATO štaba Uredu pravoslavnog dušebrižništva MO BiH

6.9.2011

Komandant NATO štaba u Sarajevu general Gary Huffman posjetio je 06.09.2011. godine Ured pravoslavnog dušebrižništva u MO BiH.

Komandant NATO štaba u Sarajevu general Gary Huffman posjetio je 06.09.2011. godine Ured pravoslavnog dušebrižništva u MO BiH.

Nastojatelj Ureda pravoslavnog dušebrižništva u MO BiH, jerej Slađan Vlajić upoznao je generala Huffmana sa modelom rada i načinom funkcionisanja vjerske službe u MO i OS BiH, posebno sa radom pravoslavnog dušebrižništva, ističući kao najvažniji segment rada lični primjer međusobne tolerancije, uvažavanja i saradnje svih pripadnika vjerske službe u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

General Huffman je jereja Vlajića upoznao sa radom i organizacijom NATO-a i njegovom ulogom u očuvanju mira u svijetu ističući kako NATO uvažava i poštuje nacionalnu jednakost i ravnopravnost naroda u BiH.
Komandant NATO štaba je ponudio pomoć MO BiH prilikom organizacije Druge međunarodne konferencije pravoslavnih vojnih sveštenika koja se održava od 17. do 21. oktobra u Bijeljini.

Jerej Vlajić se zahvalio Komandantu NATO-a na posjeti i pomoći koju NATO štab Sarajevo pruža Ministarstvu odbrane BiH, što je od velikog značaja za djelovanje svih pripadnika vjerske službe Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba