Ured pravoslavnog dušebrižništva

Molitveni ručak povodom završetka radova na obnovi hrama

17.10.2013

Brigadni sveštenik 3. p.bat. 5. pbr, protonamjesnik Vaso Popović, starješina Spomen hrama Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini, upriličio je 15. oktobra 2013. molitveni ručak povodom završetka radova na obnovi hrama.

Molitvenom ručku prisustvovao je veliki broj zvanica, ktitora, priložnika i dobrotvora obnovljenog hrama, a među njima zamjenik ministra odbrane BiH  mr Mirko Okolić, ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srpske Radislav Jovičić, ministar rada i boračko – invalidske zaštite u Vladi RS Petar Đokić. Veliku čast svojim prisustvom učinio je i Njegovo preosveštenstvo, episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom. Episkop Hrizostom se obratio i blagoslovio prisutne, koji su se sabrali pod svodovima hrama.

Nakon obraćanja, Preosvećeni vladika Hrizostom je uručio poklone koje je vojni sveštenik Vaso Popović pripremio za ktitore, priložnike i dobrotvore. Zvanice su potom posjetile Spomen sobu posvećenu poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Na koncu, svi gosti su se okupili oko trpeze ljubavi koju je upriličio protonamjesnik Vaso Popović, a blagoslovio preosvećeni vladika Hrizostom.

5 FOTO GALERIJA