Ured pravoslavnog dušebrižništva

Slava Vojnih sveštenika

13.11.2013

U utorak 12. novembra 2013. godine, u hramu Sv. Georgija na Vracama (Istočno Sarajevo), vojni sveštenici u sastavu Oružanih snaga BiH, proslavili su svoju Krsnu slavu -Svetog Varnavu Ispovjednika.

Svetu Arhijerejsku Liturgiju služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop bihaćko-petrovački G. Atanasije,izabrani episkop kao koordinator između SPC i vojnog sveštenstva u MO i OS BiH, uz sasluženje gostujućeg vikarnog Episkopa lipljanskog Jovana (Ćulibrka), vojnih sveštenika i mnogobrojnih gostiju. Na Liturgiji je molitveno prisustvovao i Visokopreosvećeni Mitropolit dabrobosanski G. Nikolaj, kao i predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Po odsluženoj Liturgiji, Episkop Atanasije je održao prigodnu besjedu u kojoj je podjsetio na značaj, lik i djelo Svetog Varnave, i pozvao sve prisutne da im sv. Varnava bude nadahnuće u duhovnoj istrajnosti. Obavljeno je i osvećenje i lomljenje slavskog kolača u slavu pokrovitelja današnjih svečara.

Za sve goste, upriličena je i trpeza ljubavi u restoranu "Kula" na kojoj se prisutnima obratio Episkop Jovan (Ćulibrk) i nastojatelj Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva,  jerej Milorad Milinković. Ova veličanstvena proslava doprinjela je još većem saglasju vojnih sveštenika i svih zaposlenih u MO i OS BiH.

Info-Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva