Ured pravoslavnog dušebrižništva

Obilježen praznik Rođenja Gospoda Isusa Hrista - Božića u MO BiH

16.1.2014

U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je 16. januara 2014. godine upriličen prijem za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH povodom obilježavanja praznika Rođenja Gospoda Isusa Hrista - Božića.

Domaćini prijema bili su zamjenik ministra odbrane BiH gospodin Živko Marjanac, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH brigadni general Mirko Tepšić, predstavnik Srpske pravoslavne crkve pri Ministarstvu odbrane BiH episkop bihaćko-petrovački gospodin Atanasije i nastojatelj Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva MO BiH jerej Milorad Milinković.

Prijemu je prisustvovao i ministar odbrane Zekerijah Osmić, kao i najviši predstavnici i dužnosnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Također, prijemu su prisustvovali i predstavnici političkog i javnog života u BiH, predstavnici ambasada, vojno-diplomatski kor u BiH, predstavnici međunarodnih institucija u BiH, te vjerski i crkveni velikodostojnici iz BiH.

Prisutnima se najprije obratio zamjenik ministra odbrane Živko Marjanac, koji je čestitajući Božić svim pravoslavnim vjernicima, istakao da Božić simbolizuje radost, slogu i toleranciju. Također, svim prisutnima gospodin Živko Marjanac zaželio je puno sreće, zdravlja i uspjeha u 2014. godini.

Prisutnima se obratio i episkop bihaćko-petrovački Atanasije, koji je čestitajući praznik Božića svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti tradicionalnom čestitkom "Mir Božiji, Hristos se rodi", istakao kako nas radost Rođenja Gospoda Isusa Hrista - Božića podsjeća da smo svi pozvani da budemo nosioci mira u svijetu.

Praznik Roždestva Hristovog - Božića obilježio se i u svim komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH od 13.do 16. 01. 2014. godine.

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, telefaks (033) 286-685,

E-mail: info@mod.gov.ba

9 FOTO GALERIJA