Ured pravoslavnog dušebrižništva

Pokloničko putovanje po svetinjama Crne Gore

29.9.2014

U organizaciji Ureda pravoslavnog dušebrižništva, dana 24. i 25. septembra, realizovano je pokloničko putovanje po svetinjama Crne Gore za grupu poklonika, pripadnika Ministarstva odbrane BiH.

Poklonici su obišli manastir Dajbabe i Ždrebaonik, poklonivši se moštima prepodobnog Simeona i svetog Arsenija, drugog arhiepiskopa srpskog. U Podgorici je iskorištena prilika da se obiđe velelepni hram Vaskrsenja Hristovog, da bi u popodnevnim satima grupa stigla u manastir Ostrog.

Manastir Ostrog već duže vremena domaćin je našim poklonicima, te je, kao i do sada, bio osiguran smještaj i obroci za poklonike. Veoma zanimljivo i dušekorisno predavanje održao je sabrat ostroški, monah Arsenije (Jovanović), nekadašnji umjetnik iz plejade vrhunskih beogradskih talenata 80-ih godina, a sada molitveni tihovatelj pored moštiju svetog Vasilija Ostroškog.

Sutradan, poklonici su prisustvovali Svetoj Liturgiji, i nakon okrjepljenja krenuli natrag. Na putu za Sarajevo, gdje su stigli u večernjim satima, grupa je posjetila i manastir Pivu, poklonivši se relikvijama koje se čuvaju o ovoj svetinji.


Info- Ured pravoslavnog dušebrižništva