Ured pravoslavnog dušebrižništva

Proslavljena Krsna slava Kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju

11.11.2022

Pravoslavni pripadnici Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine, u utorak 8. novembra 2022. godine, proslavili su Krsnu slavu Kasarne OS BiH „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju, Svetog velikomučenika Dimitrija.

Praznovanje je započelo Svetom Liturgijom u spomen hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Doboju.

Liturgijskim sabranjem načastvovao je protojerej-stavrofor Jovan Mihajlović, uz sasluženje protojereja Ivana Savinovića, protonamjesnika Borislava Đuričića, protonamjesnika Siniše Maksimovića, jereja Nemanje Lakića, jereja Miroslava Todorovića, jereja Nikole Panića, jereja Borisa Stanića i đakona Bojana Jokanovića.

Poslije Svete Liturgije osvećena je voda u ispovjedaonici u kasarni i formirana je svečana litija kroz dvorište do restorana, nakon čega su osvećeni slavsko žito i hlјeb, a potom je uslijedila zajednička trpeza.

Slavlјe su svojim prisustvom uveličali oficiri, podoficiri, vojnici iz mnogih jedinica OS BiH, predstavnici gradskih vlasti, policije, žandarmerije, sveštenici Srpske pravoslavne crkve, kao i domaćini koji su se pokazali kao veoma gostolјubivi.

Domaćin slavlјa ove godine bio je pukovnik Vladimir Latinović, koji je prigodnom besjedom na početku slavlјa pozdravio sve prisutne i poželio dobrodošlicu.

Info – Ured pravoslavnog dušebrižništva

6 FOTO GALERIJA