Ured katoličkog dušobrižništva

Održana duhovna priprava za vjernike katolike djelatnike Ministarstva odbrane i pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

21.4.2011

U skladu sa planom rada Ured katoličkog dušobrižništva Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, u utorak 19. aprila 2011. godine u bogoslovskoj sjemenišnoj Crkvi Sv. Ćirila i Metoda održana je duhovna priprava za vjernike katolike djelatnike Ministarstva odbrane i pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

U skladu sa planom rada Ured katoličkog dušobrižništva Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, u utorak 19. aprila 2011. godine u bogoslovskoj sjemenišnoj Crkvi Sv. Ćirila i Metoda održana je duhovna priprava za vjernike katolike djelatnike Ministarstva obrane i pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, povodom svetkovine Gospodinova uskrsnuća. Uz prigodan nagovor, ispit savjesti, primanje sakramenta sv. ispovijedi i sv pričesti okupilo se oko 150 učesnika, vjernika katolika djelatnika MO BiH i pripadnika OS BiH.

Sv. Misu predvodio je vojni biskup Bosne i Hercegovine mons. dr. Tomo Vukšić u koncelebraciji glavnog kapelana OS BiH don Željka Čuturića i brigadnog kapelana don Pere Tunjića. U prigodnoj homiliji biskup Vukšić, obratio se vjernicima novouspostavljenog Vojnog ordinarijata, iskazavši želju za što boljom saradnjom sa svakim vjernikom unutar vojnih struktura. Na kraju je svima zaželio sretan nadolazeći, najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Susret je završio prigodnom zakuskom u Domu Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine sa željom da nam svima nadolazeći dani budu na spasenje, a svetkovina Gospodinova Uskrsnuća sretna i blagoslovljena.