Ured katoličkog dušobrižništva

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH obilježila Blagdane Svih svetih i Dušnog dana

29.10.2014

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koju su predvodili general-pukovnik Anto Jeleč i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju, Zoran Šajinović položila je 29. oktobra 2014. godine vijence i upalila svijeće poginulim i nestalim braniteljima HVO-a na groblju sv. Josip u Sarajevu.

Pored delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH vijence su položili i visoki predstavnici državnih, federalnih i kantonalnih institucija, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nakon polaganja vijenaca i molitve za umrle, delegacije su se uputile u crkvu sv. Ćirila i Metoda na misu zadušnicu. Misno slavlje predvodio je vojni biskup, mons. dr. Tomo Vukšić uz koncelebraciju glavnog kapelana OS BiH, don Željka Čuturića, stručnog savjetnika u Uredu katoličkog dušobrižništva, don Josipa Tadića, te kapelana Brigade taktičke podrške, don Pere Tunjića.

U svojoj propovijedi, mons. dr. Tomo Vukšić je istakao kako je veoma važno prisjetiti se svih naših umrlih, posebno branitelja koji su dali svoje živote, jer su oni svojim djelom i životom zaslužili zalog za budućnost.

Narednih nekoliko dana, jedinice Oružanih snaga će obilježiti blagdane Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen obilježjima u gradovima i kasarnama širom Bosne i Hercegovine.

Info- Ured za odnose s javnošću
Telefon: (033) 286-680, telefax (033) 286-685
E-mail: info@mod.gov.ba

11 FOTO GALERIJA