Ured katoličkog dušobrižništva

Tradicionalni Božićni koncert Ministarstva odbrane BiH održan u Domu OS BiH

17.12.2014

U povodu obilježavanja nastupajućeg blagdana Božića, u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine 16. decembra 2014. godine upriličen je tradicionalni Božićni koncert i prijem. Domaćin ovoga događaja bila je zamjenica ministra odbrane BiH za politiku i planove, gđa. Marina Pendeš.
Koncertu su prisustvovali član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, zamjenik ministra odbrane za upravljanje resursima Živko Marjanac, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, predstavnici vjerskih zajednica u BiH, predstavnici političkog, kulturnog i javnog života u BiH, te vojno-diplomatski i drugi međunarodni predstavnici u BiH.

Pored Orkestra Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, već tradicionalnog sudionika Božićnog koncerta MO BiH, nastupili su i Akademski zbor „Pro musica“ iz Mostara, te puhački orkestar „Hrvatska glazba Mostar“ iz Mostara.

U prvom dijelu Božićnog koncerta, prisutnima su se obratili vojni biskup mons. Tomo Vukšić i zamjenica ministra odbrane BiH, gospođa Marina Pendeš.

U svom obraćanju, vojni biskup mons. Tomo Vukšić, pozdravio je sve prisutne, svim katolicima poželio sretan i blagoslovljen Božić te pozvao na činjenje dobra i promicanje sloge među ljudima.

„Ovo je vrijeme radosnog očekivanja svetkovine Božića koji je i blagdan mira i blagdan dobrote. Stoga, duboko zahvalni za mir kojim smo blagoslovljeni, molimo Gospodina Boga da u našoj domovini zavlada trajan i pravedan mir“, poručio je mons. Tomo Vukšić uz prigodnu molitvu.

Zamjenica ministra odbrane BiH, gospođa Marina Pendeš, čestitala je svim pripadnicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti Božić, te svim prisutnim sretnu Novu 2015. godinu.

Zamjenica Pendeš je prilikom obraćanja istakla: „Ovaj koncert je dar svim pripadnicima za nastupajući Božić. Činjenica da večeras imamo ovakav skup, ulijeva nadu u sigurnu i bolju budućnost za Ministarstvo obrane, Oružane snage i cijelu BiH.“

Istoga dana, za pripadnike katoličke vjeroispovjesti MO i OS BiH, upriličena je ispovijed i sveta misa u Crkvi Svetog Ćirila i Metoda.

Ured za odnose s javnošću
Telefon: (033) 286-680, telefax (033) 286-685,
E-mail: info@mod.gov.ba

19 FOTO GALERIJA