Ured katoličkog dušobrižništva

Početak korizmenih pobožnosti u Vojnom ordinarijatu

18.2.2015

Vjernici Vojnog ordinarijata u BiH započeli su korizmeno vrijeme pobožnošću križnoga puta, svetom Misom i obredom pepeljanja na Čistu srijedu u crkvi svetoga Ćirila i Metoda u Sarajevu, 18. februara 2015. godine.

Svetoj Misi i obredu pepeljanja prisustvovao je načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, general pukovnik Anto Jeleč, vojni biskup u BiH, mons. dr. Tomo Vukšić, te mnogobrojni pripadnici MO BiH i OS BiH katoličke vjeroispovijesti.

Koncelebriranu svetu Misu predvodio je vojni biskup, mons. Tomo Vukšić dok su pobožnost križnoga puta predvodili generalni vikar i glavni vojni kapelan, mons. Željko Čuturić i saradnik u uredu katoličkog dušobrižništva, don Josip Tadić.

U svom govoru, biskup Vukšić je podsjetio vjernike da je lično obraćenje sržna poruka, potreba i sadržaj sveukupne korizmene pobožnosti. Ovo obraćenje, kao proces suobličavanja i ličnoga približavanja Kristu Gospodinu, postiže se molitvom, postom i dobrim djelima. To su tri privilegirana sredstva korizmene pobožnosti koja svakoga vjernika vode prema obraćenju. Molitva je način priznavanja Božje veličine i zazivanja njegova milosrđa, post je put približavanja Kristu patniku i sredstvo za pobjedu nad zlim sklonostima, a dobra djela, prema braći i sestrama, konkretno svjedočenje Božje ljubavi među ljudima.

Nakon svete Mise, prisutni vjernici pristupili su obredu posipanja pepelom uz izgovaranje riječi: "Obrati se i vjeruj Evanđelju!".

Info- Ured katoličkog dušobrižništva

 

2 FOTO GALERIJA